Sparande-, Kapitalförvaltnings- och Placeringsspecialist

Sparande-, Kapitalförvaltnings- och Placeringsspecialist

Är du en duktig placeringsspecialist? Är du förtroendeingivande och tycker om att arbeta långsiktigt med att få kundernas pengar att växa. Du delar vår insikt och vision om kapitalförvaltning genom få transaktioner och fokus på ränta-på-ränta effekten. Nu har du chansen! Finoptis placeringsportfölj har vuxit och det är dags att ta affärsområdet till nästa nivå. Vi söker dig som vill vara med i ett framgångsrikt bolag med goda förmåner.

JOBBESKRIVNING

Sparande-, Kapitalförvaltnings- och Placeringsspecialist

Finopti grundades 2014 och arbetar idag med att optimera finansiella lösningar åt bostadsrättsföreningar, företag och fastighetsbolag. Vi har idag nästan 400 bostadsrättsföreningar som kunder och förmedlar drygt 7 miljarder SEK i lånevolym. Vi har ett tjugotal placeringskunder och en placeringsportfölj om över 100 miljoner SEK. Vi är idag ett anknutet ombud till Nord Fondkommission, genom vilka vi har rådgivningstillstånd. Vi har ambitionen att kraftigt öka affären under kommande år. Kontoret ligger i Solna och kunderna finns till största del i Stockholm men även i övriga delar av landet.

ARBETSUPPGIFTER

”Det bästa med att arbeta på Finopti är ansvaret och förtroendet som man får. Jag har tidigare arbetat på större bolag men trivs mycket bättre här då det är mindre, mer personligt och mer familjärt. Du tilldelas frihet under eget ansvar och det är flexibla arbetstider då du planerar dina egna dagar. Jag gillar att få insyn och ansvara för hela processen från start till mål. Jag kommer från resebranschen sedan tidigare och var väldigt osäker på mina finansiella kunskaper innan jag började på Finopti men sedan min första dag i augusti har jag lärt mig massor inom bank och finans och mitt intresse för branschen ökar för varje dag. Jag tror verkligen på vår produkt och att skapa långsiktiga relationer med mina kunder. Om du drivs av frihet under eget ansvar, varierande arbetsuppgifter och att kunna påverka din egen lön, då ska du definitivt söka denna tjänst!”
 

-Så beskriver Ann-Sofie om hur det är att jobba som Kundansvarig på Finopti idag. Ditt ansvar som Placeringsspecialist är att sköta och utveckla placeringsaffären med våra kunder utifrån vår förvaltningsfilosofi. Du kommer att vara med och utveckla modellportföljer utifrån kundernas behov samt nya koncept för nya kunder inom placeringsområdet som vi idag inte har i vår kundstock. Du får en kundstock och kommer förvalta den, men även arbeta med att hitta nya placeringskunder hos våra existerande kunder samt nya kunder utanför vår gemensamma kundstock.

Finoptis Placeringsspecialist kommer t.ex. att:
 • Vara med och utveckla och utforma Finoptis erbjudande inom sparande och kapitalförvaltning.
 • Driva och utveckla affärer med vår existerande kundstock samt prospekts.
 • Genomföra kundmöten och självständigt driva den dagliga affären med kunderna.
 • Bedriva rådgivning i Nord Fondkommissions system
Vi söker dig som:
 • Har erfarenhet av sparande-, kapitalförvaltnings- & placeringsrådgivning.
 • Har förmåga att självständigt driva projekt från start till mål.
 • Har Swedsec licens.
 • Delar vår syn hur kapitalförvaltning skall bedrivas till våra kunder
 • Har kunskaper i Excel och PPT

Som person är du ansvarstagande och strukturerad i ditt arbetssätt med en stark egen drivkraft att genomföra affärer. Du är affärsmässig och har lätt att skapa långsiktiga relationer med olika typer av människor. Du är bekväm med att leda möten, hålla presentationer samt förhandla med kunder i olika situationer. Du finner det intressant och spännande att få bygga upp och vidareutveckla vårt affärsområde sparande.

I den här rekryteringsprocessen kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga kompetenser, tidigare erfarenheter och intresse för rollen. Det är därför av stor vikt att du motiverar varför just du skulle passa för denna tjänst i din ansökan.

ÖVRIG INFORMATION
 • Start: Hösten 2021
 • Omfattning: Heltid
 • Lön: Fast del + provision
 • Placering: Solna, 10 minuter norr om Stockholm C

Är du den person vi söker? Maila din ansökan med CV till VD Hans Arén, . Om du har frågor eller funderingar, ring 070-367 69 44.